Moroccopixcolor

Moroccopixcolor Photography page will introduce wildlife photography in Morocco and USA and provide workshops as well

Moroccan Desert 2023
25/10/2024

Moroccan Desert
2023

The house finch (Haemorhous mexicanus) is a bird in the finch family Fringillidae. It is native to western North America...
21/01/2023

The house finch (Haemorhous mexicanus) is a bird in the finch family Fringillidae. It is native to western North America and has been introduced to the eastern half of the continent and Hawaii. This species and the other two American rosefinches are placed in the genus Haemorhous

Sony A1
200-600

Follow me in my wildlife adventure will take you through USA and Morocco. Will include information about places and type...
17/01/2023

Follow me in my wildlife adventure will take you through USA and Morocco. Will include information about places and type of wildlife species

From MOROCCO: European StonechatThe European stonechat (Saxicola rubicola) is a small passerine bird that was formerly c...
16/01/2023

From MOROCCO: European Stonechat

The European stonechat (Saxicola rubicola) is a small passerine bird that was formerly classed as a subspecies of the common stonechat. Long considered a member of the thrush family, Turdidae, genetic evidence has placed it and its relatives in the Old World flycatcher family, Muscicapidae.

القليعي المطوق
طائر صغير يعيش في آسيا وأوروبا وإفريقيا.
وللذكر رأس وعنق سوداوان، وأجزاؤه السفلى كستنائية اللون،
وأنثاه باهتة اللون. وطائر القليعي المطوق متحفز،
نشط، ويعيش عادة في الأماكن المكشوفة كثيفة الأعشاب.
ويبني عشه على الأرض تحت باقة أعشاب ويأكل يرقات الحشرات والديدان والخنافس والبذور.
وتضع الأنثى من ثلاث إلى ست بيضات خضراء تميل إلى الزرقة بنقاط باهتة.
وتهاجر طيور القليعي المطوق الأوروبية والآسيوية إلى الجنوب أثناء الشتاء.

From U.S.A: The white-breasted nuthatchThe white-breasted nuthatch (Sitta carolinensis) is a species of bird in the nuth...
14/01/2023

From U.S.A: The white-breasted nuthatch
The white-breasted nuthatch (Sitta carolinensis) is a species of bird in the nuthatch family Sittidae. It is a medium-sized nuthatch, measuring approximately 15.5 cm (6.1 in) in length. Coloration varies somewhat along the species' range, but the upperparts are light blue-gray, with a black crown and nape in males, while females have a dark gray crown. The underparts are whitish, with a reddish tinge on the lower abdomen. Despite not being closely related, the white-breasted nuthatch and the white wagtail are very similar in plumage.[2] The white-breasted nuthatch is a noisy bird. It has a nasal voice and often utters little cries or vocalizations, often composed of repetitions of small invariant whistles. In summer, it is an exclusively insectivorous bird, consuming a wide range of arthropods, but in winter its diet consists mainly of seeds. The nest is located in the cavity of a tree. The clutch consists of five to nine eggs, incubated for two weeks by the female, who is fed by the male. The two adults then feed the young until they fledge, and for a few weeks after that.

Feom U.S.A: The peregrine falconThe peregrine falcon (Falco peregrinus), also known as the peregrine,[3] and historicall...
14/01/2023

Feom U.S.A: The peregrine falcon
The peregrine falcon (Falco peregrinus), also known as the peregrine,[3] and historically as the duck hawk in North America is a cosmopolitan bird of prey (raptor) in the family Falconidae. A large, crow-sized falcon, it has a blue-grey back, barred white underparts, and a black head. The peregrine is renowned for its speed, reaching over 320 km/h (200 mph) during its characteristic hunting stoop (high-speed dive),making it the fastest bird in the world, as well as the fastest member of the animal kingdom.According to a National Geographic TV program, the highest measured speed of a peregrine falcon is 389 km/h (242 mph).As is typical for bird-eating raptors, peregrine falcons are sexually dimorphic, with females being considerably larger than males.

الشاهين، والذي يُعرف أحيانا باسم الصقر الجوّال، أو الشيهانة عند أهل الجزيرة العربية وكثير من أهل الأردن، والمعروف تاريخيا عند الأمريكيين باسم «باز البط»؛طائر جارح عالمي الموطن تقريبا من فصيلة الصقريات. يُعتبر هذا الطائر كبير الحجم، إذ يبلغ في حجمه الغراب، وهو ذو ظهر أزرق ضارب إلى الرمادي، وقسم سفلي مبرقش، ورأس أسود وذو شارب. وكما في الكثير من الجوارح قانصة الطيور، وفي فصيلة الصقور خصوصاً، فإن الأنثى تكون أكبر حجماً من الذكر. يميز المختصون، بما بين 17 إلى 19 نويعة، تختلف في مظهرها الخارجي، وموطنها؛ وهناك جدال قائم حول ما إذا كان الصقر البربري مجرّد نويعة للشاهين أم نوعاً مستقلاً بذاته.

يشمل موطن التفريخ

From U.S.A ; OspreyThe osprey (Pandion haliaetus), /ˈɒspri, -preɪ/,[2] also called sea hawk, river hawk, and fish hawk, ...
14/01/2023

From U.S.A ; Osprey
The osprey (Pandion haliaetus), /ˈɒspri, -preɪ/,[2] also called sea hawk, river hawk, and fish hawk, is a diurnal, fish-eating bird of prey with a cosmopolitan range. It is a large raptor reaching more than 60 cm (24 in) in length and 180 cm (71 in) across the wings. It is brown on the upperparts and predominantly greyish on the head and underparts.
الشِّمَاطُ أو العُقَابُ النُّسَارِيُّ أو العُقَابُ النُّسَارِيَّةُ أو العُقَابُ النَّسْرِيُّ(بالإنجليزية: Osprey)‏ (باللاتينية: Pandion haliaetus) هو طير جارح من رتبة الجوارح من فصيلة العقبان النسارية، يتميز بتكيفه العالي لصيد السمك. يمكن للقليل من الطيور الجارحة الأخرى أن تنافسه في مهارته بصيد الأسماك، وهو يقطن أستراليا وجنوب شرقي آسيا والهند.

From U.S.A : Great blue heronThe great blue heron (Ardea herodias) is a large wading bird in the heron family Ardeidae, ...
14/01/2023

From U.S.A : Great blue heron

The great blue heron (Ardea herodias) is a large wading bird in the heron family Ardeidae, common near the shores of open water and in wetlands over most of North America and Central America, as well as the Caribbean and the Galápagos Islands. It is a rare vagrant to coastal Spain, the Azores, and areas of far southern Europe. An all-white population found in south Florida and the Florida Keys is known as the great white heron. Debate exists about whether this represents a white color morph of the great blue heron, a subspecies of it, or an entirely separate species

]بلشون أزرق كبير (باللاتينية: Ardea herodias) ويسمى أيضاً بلشون أبيض كبير هو أكبر أنواع طيور البلشونيات وينتشر بالأنهار والمستنقعات في أمريكا الشمالية و أمريكا الجنوبية وجزر البحر الكاريبي و جزر غالاباغوس وبشكل نادر في جزر الأزور في إسبانيا.

From U.S.A: Yellow-rumped warblerThe yellow-rumped warbler (Setophaga coronata) is a regular North American bird species...
13/01/2023

From U.S.A: Yellow-rumped warbler

The yellow-rumped warbler (Setophaga coronata) is a regular North American bird species that can be commonly observed all across the continent. Its extensive distribution range connects both the Pacific and Atlantic coasts of the U.S. as well as Canada and Central America, with the population concentrating in the continent's northern parts during the breeding season and migrating southwards to southern North and Central America in Winter. The species generally prefers coniferous forests or mixed coniferous-deciduous forests as its breeding habitat, while during the winter it can be found inhabiting more open areas such as shrublands that offer food resources. The diet of the yellow-rumped warbler is based primarily on insects, though the species does eat fruits such as juniper berries as well, especially in winter.

Address

Sidi Slimane
30075

Website

Alerts

Be the first to know and let us send you an email when Moroccopixcolor posts news and promotions. Your email address will not be used for any other purpose, and you can unsubscribe at any time.

Contact The Business

Send a message to Moroccopixcolor:

Share