03/03/2018
Blauet - Martín pescador común
"Alcedo atthis"
---------------------------------------------------
Ocell de la família Alcedinidae de mida petita de 16-17 cm de longitud.
Es tracta d'un ocell amb plomatge vistós de colors blavosos i verdosos metàl·lics, i tonalitats ataronjades al ventre. Té la gola i una taca lateral blanca als dos costats del cap. Destaca el seu gran bec negre.
Viu a la vora del riu i de zones humides, ja que s'alimenta de peixos. El podem trobar a quasi tota Europa, el nord d'Àfrica, Àsia central i meridional, fins a l'Índia, l'Himàlaia i el Japó i Nova Guinea.
Segons la IUCN "Alcedo atthis" es troba en preocupació menor (LC). Les seves principals amenaces són els hiverns molt freds, la contaminació dels rius, la pèrdua d'hàbitat i la introducció d'espècies de peixos al·lòctones que fan disminuir els peixos autòctons dels quals s'alimenta el blauet.
------------------------------------------------
Ave de pequeño tamaño de la familia Alcedinidae de 16-17 cm de longitud.
Se trata de un pájaro con plumaje vistoso de colores azulones y verdosos metálicos, y tonalidades anaranjadas al vientre. Tiene la garganta y una mancha lateral blanca en ambos lados de la cabeza. Destaca su gran pico negro.
Vive al lado del río y de zonas húmedas, puesto que se alimenta de peces. Lo podemos encontrar a casi toda Europa, el norte de África, Asia central y meridional, hasta el India, el Himalaya y el Japón y Nueva Guinea.
Según la IUCN "Alcedo atthis" se encuentra en preocupación menor (LC). Sus principales amenazas son los inviernos muy fríos, la contaminación de los ríos, la pérdida de hábitat y la introducción de especies de pescados alóctonas que hacen disminuir los pescados autóctonos de los cuales se alimenta el martín pescador.