Multiverse Image

Multiverse Image Photo & Video

Operating as usual

Christening - Teodor Nicolas
22/12/2019

Christening - Teodor Nicolas

Multiverse Image
17/09/2019

Multiverse Image

Enigmatic Rose
09/07/2019

Enigmatic Rose

Happy Birthday Madalina :)
14/06/2019

Happy Birthday Madalina :)

Udemy Course Completion Certificate
26/04/2019
Udemy Course Completion Certificate

Udemy Course Completion Certificate

My course completion certificate for "Photography Composition & Portrait Photography Masterclass"

📣 Amintirile frumoase sunt specialitatea noastra 💜📆 Multiverse Image - London ( Dorin - 07961600685 )
25/02/2019

📣 Amintirile frumoase sunt specialitatea noastra 💜
📆 Multiverse Image - London ( Dorin - 07961600685 )

📣 Vezi cm poti avea, 📚  fara efort, 💜 amintiri de vis cu evenimentele tale 📆       💜 Multiverse Image - London 💜" 07961...
16/02/2019

📣 Vezi cm poti avea, 📚 fara efort, 💜 amintiri de vis cu evenimentele tale 📆 💜 Multiverse Image - London 💜
" 07961 600 685 - Dorin" 1 🎯 2🎯 3 🎯 4 🎯 5 🎯 6 🎯 7

Vezi cm poti avea, fara efort, amintiri de vis, cu evenimentele tale, urmarind aceste poze relevante. Foto: Dorin - " +...
06/02/2019

Vezi cm poti avea, fara efort, amintiri de vis, cu evenimentele tale, urmarind aceste poze relevante. Foto: Dorin - " +44 7961 600685 "

Obiceiuri la nuntă, după ziua nunții ... După nuntă exista traditia ca tinerii casatoriti sa se duca la masa la socrii m...
05/02/2019

Obiceiuri la nuntă, după ziua nunții ... După nuntă exista traditia ca tinerii casatoriti sa se duca la masa la socrii mici si la nasi cu diferite daruri constand in primul rand din feluri alese de mancare intocmai ca la nunta.

In Moldova, proaspetii insuratei merg la parintii miresei pe „Calea primara” cu bors de gaina, friptura, galuste, cu rachiu si cu prajituri, joia sau la o saptamana dupa cununie. In schimb, deseori, mireasa primeste zestrea (plapumi, perne, paturi, toale, covoare s.a.)

Cu aceleasi daruri, cam tot la o saptamana se merge la nasi – parintii spirituali, „pe omenie”. Nasul este cel care trebuie respectat toata viata de catre familia cununata. In acest fel, mirele si mireasa sunt datori sa-l ajute pe nas la muncile agricole chemati sau nechemati si sa mearga cu plocoane in vizita, la onomastici sau la marile sarbatori de peste an.

In Oltenia, se obisnuieste mai mult ca prin alte parti „vestea cu rachiu rosu” sau „vestea miresei”. Luni dimineata dupa nunta, nasul merge cu un butoi legat cu panglici rosii plin cu rachiu la socrii mici, insotit de cumnatul de mana si de muzicanti.
Daca mireasa fusese cinstita pana la cununie, rachiul este indulcit cu zahar si colorat ca sa devina rosu si daca nu fusese cinstita se punea cenusa si ardei iute sau tot ce vroia soacra mare ca sa rada de soacra mica. Cinstea miresei era sarbatorita apoi cu un chef ca la masa mare si daca nu, socrul mic trebuia sa mai dea niste pamant sau bani in plus ginerelui ca sa isi accepte nevasta chiar si asa necinstita cm fusese inainte de cununie.

Tot luni dimineata se mai obisnuieste in Oltenia sa se adape mireasa. Cu vornicul si cu alti flacai si fete, mireasa merge la fantana, unde rastoarna o galeata cu apa.
Vornicul pune bradul de nunta in galeata, iar proaspata casatorita rupe din el si imparte celor prezenti, restul din brad fiind adus acasa la mire si pus la pastrare in magazie.

Obiceiuri la nuntă, în timpul nunțiiDesi obiceiul cere ca nunta sa dureze trei zile si trei nopti, doar in anumite zone ...
04/02/2019

Obiceiuri la nuntă, în timpul nunții

Desi obiceiul cere ca nunta sa dureze trei zile si trei nopti, doar in anumite zone rurale se mai obisnuieste. La oras, petrecerea tine toata noapte pana dimineata urmand pe cat posibil urmatoarele obiceiuri:

Valsul miresei.
Primul moment special care marcheaza deschiderea petrecerii. Dupa aceasta intra nasii pe ringul de dans urmati de restul nuntasilor. In anumite parti se mai obisunieste si dansul tata-mireasa si mama cu mirele

Furatul miresei.
Poate cel mai asteptat si cu umor moment al serii. Asta datorita sarcinilor pe care mirele trebuie sa le indeplineasca cand rascumpara mireasa. Desigur am vazut miri foarte inventivi, care ori dau sticla de whiskey goala sau si mai frumos, sticla plina insa cea de 10-20ml. Idei de „pedepse” si rascumparari: mirele sa faca streptese, mai ales sustinut de cavalerii de onoare, mireasa sa fie adusa in brate de catre hoti sau rascumparatori, mirele sa cante in fata nuntasilor sau karaoke, caci am intalnit miri care faceau asta de zi cu zi si devenea un moment superb admirat de toata lumea.

Taierea tortului de nunta.
Se spune si cam asa este, ar fi prima sarcina pe care mirii o fac impreuna ca si familie

Aruncarea buchetului.
Mireasa va chema pe ring toate fetele nemaritate urmand ca stand cu spatele catre acestea, sa le arunce buchetul peste cap. Cea care il va prinde, se spune ca se va marita in curand.

Aruncarea jartelei.
La fel si pentru mire, care va arunca jarteaua miresei stand cu spatele la grupul de baieti neinsurati. Tot asa, cel care o va prinde se ma insura in curand … se spune, insa nu garanteaza nimeni :). Momentul scoaterii jartelei, devine unul hazliu, cand mirele la cererea publicului, se chinuie sa scoata jarteaua cu dintii si eventual si cu maine la spate, poate chiar si pe o melodie adecvata, aici fiind datoria DJ-ului.

Voalul miresei.
Scoaterea acestuia cade in indatoririle nasei, care va inlocui voalul cu o esarfa, batic sau basma, aceasta semnificand trecerea miresei de la fata la femeie maritata. Voalul va fi prins in parul unei fete nemaritate, de cele mai multe ori cea care a prins si buchetul. Acesta pe vremurile cand parintii aranjau nunta, era scos abia dupa cununia religioasa, cand cei doi deveneau in fata lui Dumnezeu, sos si sotie.

In ziua de astazi aceste traditii se respecta in functie de alegerile si preferintele mirilor. Asa ca acum, mai repede ii vedem pe miri in Grecia sau nu stiu ce insule exotice in luna de miere cu diverse postari pe Facebook sau Instagram, sarind peste trecerea pragului casei de catre mire cu a sa sotie purtata in brate! Sau de ciorba de potroace, pe care poate doar in mediul rural o mai intalnim in ziua de dupa casatorie.

Multiverse Image
02/02/2019

Multiverse Image

Christening - 3.11.2018

Obiceiuri la nuntă, înainte de ziua nunțiiCererea-târguiala:Se cerea fata in casatorie, se facea masa la casa miresei, e...
02/02/2019

Obiceiuri la nuntă, înainte de ziua nunții
Cererea-târguiala:

Se cerea fata in casatorie, se facea masa la casa miresei, erau de fata parintii fetei si ai baiatului si se fixa ziua nuntii. Parintii fetei discutau cu cei ai mirelui despre zestre, ziua credintei(logodna), si a nuntii, hotarau colcerita(bucatareasa), si in general detalii despre nunta. In Transilvania, in Alba veneau parintii fetei la casa mirelui ca sa se inteleaga pentru a vedea unde va locui fata lor. Se facea o masa mica la casa viitoarei mirese unde erau chemate si rudele apropiate. Daca fata petita nu era de acord sa se marite cu baiatul respectiv punea drept motiv faptul ca e prea tanara, ca nu are zestrea pregatita sau ca nu are destula avere. Daca se intelegeau, petreceau cu totii iar tinerii erau pusi sa manance amandoi dintr-un blid, lapte dulce si cu placinta incretita. Se intocmea zestrea pentru ambele parti. Uneori se facea si foaie de zestre in care fiecare isi trecea partea sa de zestre si se punea in balanta aportul fiecaruia. Cu trei-patru saptamani inainte de nunta se mergea la fata. Discutau, povesteau cm s-au intalnit tinerii si li se tinea un fel de predica ca sa fie bagatori de seama, de zestre si de nunta, toate acestea aveau loc in jurul unei mese plina cu mancare si bautura. Meniul pentru masa de la petit consta intr-o cinstire cu bautura si cate ceva de mancare: placinta cu branza, slanina cu malai, varza, castraveti acri, carne fripta, carnati cu horinca, tuica, cozonac.”

Obiceiuri la nuntă, înainte de ziua nunțiiPețitulCunoscut si sub denumirile de: intelegere, petitura, croiala, starostie...
01/02/2019

Obiceiuri la nuntă, înainte de ziua nunții
Pețitul

Cunoscut si sub denumirile de: intelegere, petitura, croiala, starostie, impetit. La petit participa dupa situatie fie mirele singur, daca „bun de gura”, fie cu parintii sau insotit de prieteni. De obicei parintii insoteau mirele daca se stia ca mireasa il place, daca nu petitorii erau trimisi inainte. Acestia erau barbati sau femei „buni de gura”.

Mirele se putea duce insotit fie de parinti, de rude, de oameni mai in varsta, sau de fratii mai mari daca nu are parinti. In Neamt, intai se intelegeau tinerii intre ei, apoi se duceau parintii baiatului la cei ai fetei impreuna cu baiatul. Mirele mai putea fi insotit si de staroste care poate fi reprezentat fie de un avocat, vecin sau ruda, de obicei viitorul nas. Cand parintii fetei nu erau de acord, iar tinerii fugeau, dupa un timp mergea cineva din familia baiatului pentru impacare. Se duceau cu sticla plina cu rachiu si daca se impacau se cinsteau, daca nu se intorceau cu sticla plina. In Botosani , initial se trimite vorba parintilor fetei printr-un om in varsta, din familia mirelui (de obicei starostele). In Transilvania starostele este inlocuit de un graitor, un om mai in varsta, bun de gura care ii face intrarea mirelui.

Christening - 3.11.2018
12/01/2019

Christening - 3.11.2018

Christening - 3.11.2018

Multiverse Image
06/12/2018

Multiverse Image

Wedding - Jeton&Anesha
06/12/2018

Wedding - Jeton&Anesha

Sony A7M3 first pictures
30/11/2018

Sony A7M3 first pictures

Unprocessed photos directly from Sony A7M3

Increstinarea micutului Cristian a fost un eveniment plin de emotie si clipe frumoase :)
27/10/2018

Increstinarea micutului Cristian a fost un eveniment plin de emotie si clipe frumoase :)

Increstinarea micutului Cristian a fost un eveniment plin de emotie si clipe frumoase :)

Address

236B High Road
London
RM6 6AP

3, 42, 43

Opening Hours

Monday 09:00 - 17:00
Tuesday 09:00 - 17:00
Wednesday 09:00 - 17:00
Thursday 09:00 - 17:00
Friday 09:00 - 17:00
Saturday 09:00 - 17:00

Telephone

07961600685

Alerts

Be the first to know and let us send you an email when Multiverse Image posts news and promotions. Your email address will not be used for any other purpose, and you can unsubscribe at any time.

Contact The Business

Send a message to Multiverse Image:

Photo & Video - multiverseimage.com

Simply in love with photos & videos, we hold the time to capture magic moments of your life.

Nearby photography services


Other Photography Videography in London

Show All